Stavi naslov

Američka manekenka Emili Ratajkovski optužila je pevača Robina Tika da ju je seksualno zlostavljao tokom snimanja spota za pesmu „Blurred Lines”.

 

Ime suvlasnika Pornhaba Dejvida Tasilja otkriveno je u tzv. Pandorinim papirima – najvećoj akciji razotkrivanja ofšor podataka u istoriji, u kojoj su se našli dosad sakrivani podaci o imovini stotina milijardera, svetskih lidera i javnih ličnosti. Tasiljo je sakrio svoj identitet u nekoliko zemalja, tzv. poreskim rajevima.

 

Tamil Nadu postala je druga indijska država koja je radnicima u maloprodaji, uglavnom ženama, dala „pravo da sede” dok rade u velikim smenama.

Policajac iz iste jedinice u kojoj je služio i osuđeni silovatelj i ubica Sare Everard, priveden je zbog optužbe da je silovao ženu koju je upoznao na Tinderu. Suđenje ubici Sare Everard, Vejnu Kuzensu, otkrilo je ogromne sistemske propuste u radu britanske policije.

 

Avganistanske sutkinje kriju se na izolovanim lokacijama unutar zemlje, strepeći od talibanske odmazde i odmazde ubica koje su poslale na robiju. Oko dvadeset venecuelanskih fudbalerki optužilo je bivšeg trenera reprezentacije Keneta Seremetu za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje.

 

Policajac Dejvid Lister optužen je za silovanje dvadesetjednogodišnje devojke u nesvesnom stanju. Najpre je negirao da je bilo seksualnog odnosa, a zatim je priznao, tek nakon što je DNK analiza utvrdila da je on biološki otac deteta silovane žene.

 

Mija Markano, studentkinja sa Floride, nađena je mrtva nedelju dana pošto se glavni osumnjičeni za njen nestanak ubio. Mija je ubijena posle dužeg seksualnog uznemiravanja od strane osumnjičenog.

Univerzitet Saseks u Velikoj Britaniji odbranio je akademsku slobodu jedne od svojih profesorki od studentske grupe koja je oblepila kampus plakatima koji pozivaju na otpuštanje filozofkinje, feministkinje i lezbejke Ketlin Stok.

 

Jutjub je obrisao sve zvanične kanale Ar Kelija da bi se distancirao od njega nakon presude za seksualno zlostavljanje.

 

Krizni centri za žrtve silovanja u Irskoj primili su preko 13.000 poziva u 2020. godini. Devet od deset osoba koje su kontaktirale telefonske linije za pomoć bile su ženskog pola.

 

Srpske rukometašice su pobedile ekipu Turske i spremaju se za susret sa Islanđankama na Evropskom prvenstvu.

 

Nova istraga u Francuskoj pokazala je da je deo francuskog katoličkog sveštenstva seksualno zlostavljao oko 300.000 dece u rasponu od 1950. do 2021.

 

Pošto je federalni sud u američkoj saveznoj državi Teksas privremeno obustavio restriktivni zakon o abortusu, apelacioni sud u Luizijani ga je opet odobrio. Pravo na abortus ograničeno je na 6 nedelja, period kada većina žena ne zna da je trudna.